PRODUCTEN

Inrichting Manicure & Nailstyling Pedicure Beauty & Spa Bescherming en hygiene (10) Cursussen Schoolpakketten Nieuws (21)
PRODUCTEN
ZOEKEN
inloggen inloggen

INLOGGEN

Email
Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?
Klik hier

NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE HIER
Klik hier
Nieuw
FAQ over Podocare iKera en de Safe microblades

klik op de afbeelding om uit te vergroten


FAQ over Podocare iKera en de Safe microblades

FAQ (Frequently Asked Questions of veelgestelde vragen) over Ikera en de bijhorende Safe microblades of micromesjes

 

1. Wat is iKera?

Ikera Safe Peel-Off is een professionele behandeling van Podocare in samenwerking met de Safe Group om op een hygiënische, gemakkelijke en veilige manier zo veel mogelijk hyperkeratose te verwijderen op een zo'n kort mogelijke tijdsperiode.

 

Dankzij de microblades van de Safe Group, sinds 30 jaar een gevestigde Italiaanse producent van medische mesjes en handstukken voor professionele voetverzorgers, en de kwalitatieve voetverzorgingsproducten van Podocare bieden ze samen de Ikera behandeling aan waarin een innovatieve snijtechniek ("The Italian Cut") wordt voorgesteld met concurrentiële voordelen.

 

2. Welke producten gebruik je voor de Ikera behandeling? 

Alles wat je nodig hebt voor de iKera behandeling zit in de Ikera Safe Peel-Off Professional Kit van Podocare, maar je kan ook alle producten apart aankopen.

 

Het micromesje of microblade nr. 5 van de Safe Group met het bijhorende handstuk uit aluminium heb je nodig om veilig en efficiënt grote eeltoppervlakken te verwijderen. Samen met de Cleaner Solution om de huid te reinigen, de Callus Gel en de uittrekbare folie om de eelt te weken en de voetbalsem Hypersensitive Skin om de voet te verzorgen creëer je het beste proces om eelt op de meest efficiënte manier aan te pakken. Als afsluiter van de Ikera behandeling raden we aan om de behandelde plaatsen af te werken met een freestoestel.

 

3. Moet je een cursus gevolgd hebben voor Ikera? 

Neen hoor, want:

 • We beschikken over een stap-voor-stap video waarin alle stappen met bijhorende producten voorgetoond worden.
 • De behandeling wordt ook voorgetoond tijdens de Podocare Academy sessies in onze showrooms en in de online edities.
 • Er kan steeds een kleine demonstratie gegeven worden tijdens uw bezoek in onze showrooms, vraag er gerust naar.

 

4. Wat is het verschil tussen de Safe microblades / micromesjes van iKera en andere methodes? 

 • Een Safe microblade beschikt over een van de dunste oppervlaktes op de markt. Met zijn dikte van slechts 0,10 mm is het Safe micromesje tot 3x dunner dan de gemiddelde microblade.
 • Door het dunne en kortere oppervlakte van de Safe microblade is het ook minder pijnlijk voor de klant en zorgt het niet voor 'stress' op de huid dan bij gebruik van andere mesjes.
 • Je hoeft als professioneel geen druk uit te oefenen op het handstuk en het mesje wat ergonomischer en dus minder belastend is voor de pols, maar ook voor een minder lange werktijd zorgt.
 • De Safe microblade beschikt over 2 kanten, eens gevijld door een machine tot 3 x gebruik.
 • 2 manieren om eelt te verwijderen: Met het handstuk en de Safe microblade kan je al schrapend te werk gaan naar beneden, maar voor letterlijk 'vellen' (zoals in de video!) mee te krijgen dien je het handstuk te draaien en te stuwen naar boven met het mesje.
 • Elke microblade van Safe zit apart verpakt en voor eenmalig gebruik wat hygiënisch en veilig is.
 • Dankzij de Safe Mounting Tool kan de microblade veilig en gemakkelijk gemonteerd worden op het handstuk, maar ook op dezelfde manier gedemonteerd worden om nadien het mesje veilig te deponeren als afval in een voorziene container. De Safe Mounting Tool kan bovendien in een autoclaaf gereinigd worden.
 • Elke Safe microblade beschikt ook over een kroontje waardoor het mesje veilig uit de verpakking gehaald kan worden om de hygiëne ervan te bewaren en zich niet te snijden natuurlijk, maar door het kroontje verschuift het mesje ook niet in de verpakking.
 • Ben je gewend om met een credo mesje te werken? Overweeg om een Safe microblade te gebruiken, want een credo mesje wordt meermaals gebruikt wat minder hygiënisch is en door zijn grotere oppervlakte is het ook pijnlijker voor de klant dan een Safe microblade met zijn dunner en kortere oppervlak voor eenmalig gebruik.
 • De Safe microblades voldoen ook aan Europese standaarden voor kwaliteit en medische instrumenten, maar zijn ook goedgekeurd door de FDA van de Verenigde Staten.

 

5. Is Ikera geschikt voor diabeten? 

Ja hoor, als je weet hoe je een bistouri mesje moet gebruiken bij diabeten. Naast de Safe microblades zijn de producten van Podocare uit de Ikera behandeling ook geschikt voor gebruik bij diabeetvoeten.

 

6. Hoeveel Safe microblades bestaan er?

In de Ikera Safe Peel-Off Professional Kit zit de Safe microblade nr. 5 als standaard mesje om grote eeltoppervlakken te verwijderen, maar er zijn nog 4 andere micromesjes en handstukken beschikbaar, afhankelijk van hoe groot en welk probleem het over gaat.

 

-> Klik hier om alle Safe microblades te ontdekken!

 

Meer info nodig over de iKera kit of behandeling? Contacteer ons of breng gerust een bezoekje in onze showroom:

 • Intermedi Drongen: mail naar peter@intermedi.be of 092279015
 • Intermedi Harelbeke: mail naar maika@intermedi.be of 056728921

Heb je een productfoto van FAQ over Podocare iKera en de Safe microblades die je wilt delen?

€ PRIJS enkel beschikbaar voor
ondernemers of studenten

De prijzen zijn zichtbaar na het aanmaken van een studenten- of ondernemersaccount

nog geen account en wil je meer uitleg?
Klik hier
Al een account
Email
Paswoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Bel naar de webshop:09 227 90 15
Mail bestellingen:webshop@intermedi.be
Open 1ste zaterdag van de maand10u00 tot 12u00
© 2022 Intermedi bv - All rights reserved. Webshop by KMOSites